Tyskland: Produktion Kollapser!

Tyskland: Produktion Kollapser!
Tysklands produktion kollapser

Tyskland står foran kollaberende produktion.

Purchasing Managers’ Index = Inkøbs Chefernes Indeks

Den tyske PMI-index, som blev offentliggjort i går, viser den laveste vækst i 7 år med en score på under 50 point for første gang siden 2013, nemlig 41,4.

Tysklands produktion er i en massiv kontraktion lige nu og der er ingen bedring i sigte.
Det hjælper hellere ikke særlig meget, at Angela Markel udfolder hendes planer om mulige skatte-stigninger i en situation som denne.


Automobil produktion

Rygraden i den tyske produktivitets maskine, den tyske automobil-industri, har haft det ekstra hårdt i år med et fald på ca. 30% allerede tilbage i 4. kvartal 2018. 

Manglende innovation, inkompetence og arrogance på de øverste management-lag, samt ignorence indenfor el-bil segmentet straffer nu de tyske bilproducenter. Forbrugerne gider ikke vente på evig nye og flottere koncept-biler, som aldrig bliver til noget eller også er de så dyr, at Tesla vil forblive markedslederen i denne sektor for mindst 20 år endnu.

Info: Den tyske automobil industri beskæftiger i dag ca. 1,8 mio. mennesker (endnu).


Den Europæiske Centralbank (ECB)

ECB kender selvfølgelig PMI-tallene i forvejen og må se i øjnene, at en EURO-zone uden Tysklands mangeårige, solide produktivitet og vækst er en EURO-zone uden bund.
I Frankrig ser det hellere ikke meget bedre ud. 

Euro'en er i fare for at miste sin stabilitet og selvom vi har negativ rente, som jo skal fremme intressen for køb, virker det åbenbart ikke helt som planlagt. Vi risikerer en "madras-økonomi", hvor det bedre kan betale sig, at ligge pengene under puden derhjemme, end at have dem i banken hvor man skal betale for det.

Brexit bagslag

Som det ser ud nu, så har EU meget mere brug for Storbrittanien, end Storbrittanien for EU. Brexit vil gøre det værre om en måneds tid.

Hvordan kan det påvirke Danmark?
Tykland er Danmarks største handelspartner og det vil påvirke vores eksport i de kommende måneder og år og dermed også den samlede danske økonomi.

Vi følger udviklingen... 

 

Kilde: markiteconomics.com