No-Deal, stadig en vinder for England.

No-Deal, stadig en vinder for England.
Brexit - England vinder

Brexit er en vinder

for England i hvert fald, hvis vi analyserer korrekt og lytter til vores fornuft-hjerne og ikke til vores medie påvirkede bavian-hjerne. Konventionel visdom fejler, når vores bavian-hjerne fortæller os, at England bliver taberen eller bliver hårdt ramt af en hurtig og hård udmelding af EU-klubben. Det modsætte kommer til at ske.

Her taler fornuft-hjernen:

1. Faldende virksomheds-skat
England vil med 1000% sikkerhed gøre det mere attraktivt for virksomheder, at bosætte sig i ø-staten ved at sænke virksomheds skatterne til usynlighed. 

2. Valuta turbulens, som i en ørkenstorm
som allerede er startet. Når det britiske pund falder yderligere, stiger eksporterne ud af landet. Det er fantastisk nyt for britiske eksport-virksomheder og knap så spændende nyt for importørene, som allerede nu skal betale betydelig mere for deres varer...og det fortsætter. 
Jeg ser en britisk pund helt nede ved 4 eller 5 kr.

3. Negative handels-balancer
kommer til at koste EU dyrt. Især Tyskland, som har et gigantisk handels-overskud i forhold til England, vil lide. WTO kommer til at pålægge EU ekstra told afgifter, hvis der ikke bliver lavet en deal med England og sådan en deal kan trække ud i helt op til 10 år.

Alle EU eksportlande vil betale prisen, ikke importlandene...som England. 
I en international sammenligning af eksport/import balancen er England helt i top i verden, lige efter USA og kommer dermed også til at vinde i dette punkt.

4. Trump-faktoren
Det er kun et spørgsmål om tid, før USA's president Donald Trump pålægger EU nye told-satser især i automobil-industrien. Tyskland er i den grad afhængig af dette specifikke industri område, at det vil trække grimme spor gennem hele landets industrielle landskab. Det vil samtidig påvirke stort set hele EU på en gang og vil være endnu et søm i EU-kisten. Kombineret med en endnu lavere britisk pund vil skaden for EU blive multipliceret yderligere.

5. Fiskeri rettigheder
England ejer alle rettigheder mht. fiskeri omkring øen og vil koste EU's fiskere dyrt eller i værste tilfælde tvinge dem til at lukke ned.

6. Handels aftaler
England vil have omgående frihed til at lave egne, bedre handelsaftaler med hele verden og opkræve told- og afgifter på livet løs, i egen regi, ligesom USA. 

7. Lovgivnings-jungle
England vil blive befriet af EU's landbrugs-politik med de mest forvirrende regler og regulativer. Ingen mennesker kan forstå dem i forvejen og England vil også slippe af med alle de andre bavian-hjerne regler vi andre EU statsborger skal kæmpe med dagligt.

8. Brexit-gæld til EU
England kan bare glemme at betale deres Brexit-gæld til EU eller helt stoppe alle betalinger, som Boris Johnson jo allerede har truet med.

Hvad kan god gamle EU gør ved det? - INGENTING!

Hvem kommer til at betale i den sidste ende for de manglende indtægter: EU's skatteydere! Skatterne stiger for at kompensere for 'Brexit-tabet'.

Facit:

Både England og EU kommer til at lide, men EU vil lide betydelig mere. Jean-Claude Junkers 'advarsler' om, hvor meget England vil tabe hvis man ikke indgår en deal er til grin, ligesom resten af hans ikke-eksisterende politiske præstationer og eftermægle. En mand, som selv tidligere har sagt, at '...man må lyve, når det bliver politisk seriøs..." kan jo ikke tages alvorligt. Brexit er seriøs, så vi må antage, at Jean-Claude lyver...igen.

Fortsættes...