Merrill Lynch manipulerer edelmetal markedet

Merrill Lynch manipulerer edelmetal markedet
Merrill Lynch i ny skandale

Merrill Lynch i ulovlig manipulations skandale

Den amerikanske storbank Merrill Lynch er blevet taget i, at manipulere edelmetal markedet i stor stil.

CFTC, en gren af det amerikanske finanstilsyn, har undersøgt Merrill Lynches` MLCI (Merrill Lynch Commodities) ageren i edelmetal markedet og deres handels bevælgelser.

Massiv manipiulation

På baggrund af denne undersøgelse har CFTC kunne bevisføre massive manipulationer i både priser og mængder, som har ført til enorme tab for de handlende i feltet. Især future kontrakter, som bygger på en predefineret tendens, som traderen "satser" på, har givet gigantiske underskud for de handlende og massive gevindster for MLCI.

Merrill Lynch: Forlig koster kun $25 Mio.

Både det amerikanske justitsministerium og FBI har stået for den udvidede efterforskning i sagen. Merrill Lynch har indgået et frivilligt forlig og har allerede betalt en bøde på 25 Mio. USD. Dermed er sagen, som så mange gange med store banker, blevet fejet under bordet endnu engang.

Den sande skandale

Hvis Merrill Lynch`s MLCI havde været en privat person, var vedkomne nok kommet i selskab med Madoff & Co. med en fængslesdom på 300 år ++.

Den sande skandale ligger i de absurd lave takseringer for den slags bedrageri sager. Vi må håbe på, at de nu efterfølgende civilretsager kommer til at gøre ondt på Merrill Lynch.