Jack Ma tvunget til aktiesalg

Jack Ma tvunget til aktiesalg
Jack Ma ( kinesisk: Ma Yun)

Aktie-overdragelse

Alibaba Groups grundlægger, Jack Ma i flg. kinesike kilder blevet tvunget til at overskrive alle sine aktier. Overdragelsen er angiveligt forgået i en OTC deal, hvor aktierne har skiftet ejerskab til 5 unavngivne medlemmer af det kinesike politburo uden kompensation til Ma.

Der er tale om en decideret overtagelse af Alibaba group af det kommunistiske parti i kina. Overtagelsen omfatter alle online handelsplatforme, hele payment sektoren Alipay, samt alle aktiva i de mange underliggende selskaber. Det omfatter ligeledes ANT-Financial, en privatejet virksomhed.

Jack Ma = Jack Sparrow?

Jack Ma's "skjulte skat" er den privat ejede fintech virksomhed ANT-Financial, grundlagt i 2014 og den største spiller i det kinesiske finanssystem, samt nøgle-virksomheden til at servicere og kontrollere kinas mobil-betalings systemer. ANT-Financial udvikler blockchain baserede software- og mobil løsninger til kinas finanssektor. (ANT-Financial website)

Kina = Pengeløs samfund

Kina har skippet kredit/debit-kort systemet med MasterCard, VisaCard & Co. og er gået direkte fra en "kontant økonomi" til en "mobil økonomi" styret af Alipay og WeChat-payment.

Kinas kommunistiske styre kan ikke tillade, at en enkeltperson akkumulerer så meget indflydelse og magt i finanssektoren. De har trukket linen i god tid.

Grudlæggeren pensioneret

Stille og ikke dækket af den internationale presse, er kinas rigeste mand (iflg. Forbes, som laver den slags tåbelige lister), ligeledes ude af syne og har annonceret at påbegynde sin pension pr. 10. september 2019 i en alder af 54! Mystisk.

Oraklet mener,

at Jack Ma havner i et kinesisk fængsel indenfor de næste 12 måneder. Alternativ kan han evt. også uforventet afgå ved døden. 

Det har vi jo set ved HNA's tidligere bestyrrelses formand, som faldt fra en 1m høj mur i det sydlige Frankrig. Masser af sikkerhedskameraer kunne desværre ikke afsløre hendelsen. Et uheld i flg. fransk politi.

Fortsættes...