Huawei investerer i israelsk solar energi

Huawei investerer i israelsk solar energi
Kinas tech-gigant investerer i Israels solar-segment

Huawei satser massivt på Israels solar-energi market.

Solar konverter, som omformer spændingen fra solar-panelerne til vækselstrøm-nettet for at gøre strømmen "kompatibel" til transport, er afgørende komponenter i denne sektor.

Den kinesiske telekom virksomhed Huawei, som er primært kendt i Danmark for deres fremragende mobiltelefoner og router produkter, samt deres rolle i USA's handelskrig mod kina, har lige offentliggjort deres indtog i Israels solar-sektor.

Dagen derpå

Dagen efter Huawei har komplet lukket deres solar-energi engagement i USA skal der nye (seriøse) partnere til, som kan booste Huaweis` cashflow i de kommende år.

Den førende leverandør

Huawei er defacto den førende producent af solar-konverter i verden og har i dag underskrevet en handelsaftale med Zing Energy.

Zing Energy

Zing Energy er Huaweis israelske drifts virksomhed og skal sørge for installationerne af konvertere i de mange 30MW solar-farme rundt omkring i landet.

Kenneth Frey, Huaweis øverste direktør for solar-konverter afdelingen i Tyskland ankom allerede tirsdag til landet for at besøge diverse projekter og deres ledelse.

2016 Kontrakt

Kinesiske virksomheder har i de seneste år haft større interesse i den israelske energi-sektor og i 2016 sikrede et konsortium af kinesiske virksomheder sig en 344MW-kontrakt for et hydroelektrisk pumpekraftværk i den jordanske dal nær Kokhav Hayarden.

SinoHydro, et medlem af kontrakt-konsotiet, og PMEC (et andet kinesisk energi selskab i området) er i gang med at bygge Ashdod's nye HaDarom havn. De to selskaber har også budt ind på andre store kontrakter.