Guld i frit fald om lidt?

Guld i frit fald om lidt?
Guld på vej ned igen?

Guld kan stå foran et kortvarigt og markant prisfald

Når man ser på future kontrakterne på Comex alene, bemærker man en markant stigning i volumen i den sidste måneds tid. Samtidig har bankerne forøget deres shorting positioner betydeligt.

Så meget, at bankerne nok ender med at komme tæt på deres shorting- volumenrekord fra juli 2016 eller måske endda overgår den i år! For eksakt 3 år siden dumpede guldprisen hele 18% i det andet halvår af 2016.

De store investment-fonde har derimod øget deres long-positioner på guld med mere end 230.000 kontrakter, som igen er en kopi af deres rekord-positioner fra 2016. 

I bankernes lommer

Kan 2019 udvikle sig til en kopi af 2016 og vil historien gentage sig endnu engang i edelmetal segmentet? Muligvis...alt tyder i hvert fald på det. Når Investment fonde er "long" og bankerne er "short" plejer det at gå den ene, mulige vej: I bankernes lommer!

Kan G20 påvirke prisen ?

G20 forhandlingerne er i gang og USA kører ligeså hård en kurs som kineserne. Vi må regne med, at forhandlingerne ender som sidste gang: uden aftale.

Hvis Kina pga. de mulige kommende import afgifter til US-markedet bliver tvunget til at påvirke den kinesiske Yuan negativ, vil dollaren stige og dermed vil guld falde simultan i forhold til dollaren.

Det positive er: Vi har et alternativ, som er: Trump laver en deal. Det hele ender med en god aftale mellem de to industri nationer og vi bliver alle glad.

Dette scenarie vil dog få aktiemarkedet til at boome til nye højder pga. de positive vibes fra G20. Forventningerne til Federal Reserve vil vokse og rente-lettelser vil nok være det umiddelbare resultat, da det går så godt på børsen, som vil sørge for at guldprisen falder.

Stranger Things...

Uanset udgang af forhandlingerne vil de fleste trader være på ferie i næste uge, ikke fordi de spændt venter på den nye sæson af "Stranger Things", men pga. 4. juli festlighederne i USA. Den samlede trading volumen vil definitiv falde og svække markedet yderligere.

Min position:

Guld falder, men der er endnu højere guldpriser i vente i de efterfølgende måneder. Man skulle slå til og fylde guld-reserverne når prisen er lavest igen. Happy hunting.

Fortsættes...