Grønland er ikke til salg!

Grønland er ikke til salg!
Tassililaq - Grønland er IKKE til salg!

Grønland er ikke til salg!

En smart måde

Donald Trumps smarte, men yderst arrogante måde at slippe for sociaist-mødet med Mette Frederiksen har definitiv skadet Trumps og dermed USA's image i Danmark.

Der findes pænere måder at gøre det på, især fordi manden ved, at han i forvejen bogstavelig talt kan gøre i Grønland hvad der passer ham i flg. den vanvittige såkaldte "Thule aftale".

Danmark, eller rettere sagt en tidligere dansk regering som ikke var helt socialistisk endnu, underskrev dengang et stykke ydmygende papir, måske forfattet af amerikanske efterretnings tjenester, og "solgte" Grønland ud. Denne såkaldte "Thule aftale" giver USA ret til rigtig meget på Grønland.

Vikinger

Vi er efterhånden mange tidligere vikinge nationer, men når det drejer sig om vores fælles territorie står vi altid sammen:
Danmark - Norge - Sverige - Island - Færøerne - Grønland

Vi vil ikke finde os i territoriale spørgsmål, ikke engang i latterlige meemes fra Donald Trump. Derfor har jeg denne anglo-saksiske hilsen til USA:

WE ARE VIKINGS. WE ARE ONE NATION. WE ARE ONE SPIRIT. WE WILL NOT FORGET. WE WILL NOT FORGIVE. EXPECT US!

Det gode

Der er jo altid noget godt ved det onde. Donald slipper for Mette (som jo alligevel er total lost og en diplomatisk fiasko allerede inden mødet), Danmarks Dronning Margrethe II. slipper heldigvis for mødet med Trump, som så mange gange før og Grønland forbliver alligevel i det danske rigsfællesskab, som altid.

Hvad kunne statsministeren have gjort?

Hun kunne have spillet Trump. Hvis hun havde en smule empati for et amerikansk symbol for kapitalisme og frihed, som Donald Trump er, og hvis hun var smart....så ville hun have tweeted: "...we can discuss your gigantic offer in a private meeting in Nuuk next week. Please send the details of your offer asap..." (dansk: "vi kan tale om dit gigantiske tilbud ved et privat møde i Nuuk i næste uge. Send venligst alle handels-detaljer af dit tilbud hurtigst muligt").

På denne måde havde ALLE danskere forstået ironien, Trump havde været tvunget til at bruge kostbar tid og personale og det kunne havde været en politisk og diplomatisk sejr. Trump var alligevel ikke dukket op og havde stået frem som en kryster. I modsat fald havde han fået det glatte lag af hele Grønland på én gang...i fysisk, grønlandsk form!