Deutsche Bank = Lehman Bros. 2.0 ?

Deutsche Bank = Lehman Bros. 2.0 ?
Deutsche Bank mister hedge-fond kunder

Deutsche Bank kan være fortid om lidt!

Deutsche Bank kan fra i morgen udvikle sig til Lehman Bros. 2.0. Hedge fonde trækker giga-beløb ud af banken, og har sandsynligvis gjort det i adskillige måneder allerede.

Renaissance Technologies "Medallion Fund", en af verdens mest eksklusive hedge-fonde med adgang udelukkende til Rentechs egne 300 top-ansætte, har over en periode på flere måndeder trukket sig ud af Deutsche Bank. Det sætter definitiv nogle alarmerende signaler, da man må gå ud fra, at mange andre har gjort det samme eller gør det i hvert fald fra på mandag!

Investment chefen siger op

Samtidig med, at direktøren vil presentere sin "redningsplan" i morgen, søndag, har Investment-chef Garth Ritchie allerede i forvejen smidt hådklædet i ringen efter mere end 20 år hos Deutsche Bank.                                                                   

Den højest betalte manager med en årsløn på over 60 mio. kr. har forladt det synkende skib, selvom hans afdeling nok har en del af ansvaret for Deutsche Banks fald.

Mens direktøren håber på at overbevise bestyrelsen med sin redningsplan, som i sin simple natur går ud på at samle og sælge de dårligste, mest værdiløse derivat-pakker til en hel masse "dumme" internationale bank-kunder og deres "endnu dummere", trofaste business- og privat-kunder for 5 mrd. €, vil direktøren samtig lige gennemføre en massefyringsrunde. Hver siette medarbejder, uanset manager eller ej, skal væk.

2016 & 2019

Deutsche Bank har samtidig også at kæmpe med generel kundeflugt, især de store kunder fra Wallstreet. Situationen var jo den samme for 3 år siden, hvor vi måtte konstatere en "mini-bankrun" mod Deutsche Bank. I næste uge kan det nemt blive værre.

RenTech trækker sig ud

Rentech, som i årevis har været en af Deutsche Banks top-kunder i premium brokerage segmentet, forbliver officiel kunde, men har trukket de fleste af sine aktiva ud til Barclays, Bank of America og andre banker, skriver Bloomberg.

Deutsche Bank afviser disse facts som spekulationer, men vi ved hvordan toget kører, da vi er smarte og kan huske Lehman Bros. fra 2008. Rotterne flygtede fra det synkede skib og skibet...sank!

Deutsche Banks direktør Christian Sewing skal nu også som interim manager styrre investment-afdelingen i stedet for Ritchie. Det bliver sjovt at se Sewing i et yderst følsomt område af banken, som han slet ikke kender noget til. 

Er Deutsche Bank færdig ?

Ja, 100%. Det har de været længe og de ved det. Men...denne gang er ikke 2008.  Der er ikke en redningspakke klar fra den tyske stat, da Deutsche Banks derivat-gæld er så gigantisk stor, at det udgør multible gange Tysklands BNP! Tyskland alene kan ikke redde banken. Endda med hjælp fra EU (hvis den kom) bliver det umuligt.

Fra mandag morgen vil vi med stor sandsynlighed se en bank-run på Deutsche Bank. Det kunne potentielt betyde Lehman 2.0, bare 10.000 x større! 

Spænd sikkerhedsselen, køb guld og krypto, mens du stadig kan. Finans-syndflod forud.

Fortsættes...