Bunker-olie priser i frit fald

Bunker-olie priser i frit fald
Bunker oliepris falder dramatisk
Bunker-olie priser i frit fald

Bunker Oliepriser i frit fald

Bunker-olie er betegnelsen for tung olie, som de fleste containerskibe sejler med.
Prisen på bunker-olie er tæt knyttet til den internationale shipping-volumen i verdenshavene. 
Ligesom i alle brancher (måske undtagen de ekstrem manipulerede valuta- og krypto- markeder) er det stadig udbud og efterspørgsel der styrer prisen.

Shipping selskaberne regner derfor med høje bunker-olie priser, når efterspørgslen og dermed transportvolumen er høj og lave priser når efterspørgslen falder.

Priserne er kollapset

Prisererne i industrien er dog i de sidste 30 dage kollapset! Vi taler her om 'udryddelses-niveau' med fald på 18% - 30% på alle internationale markeder.
Transportvolumen af varer er i den grad faldende, at man kan tale om regulær stagnation.

Hvis vi ser nærmere på de største bunker-porte i verden så står Houston med 30% i spidsen af feltet, tæt fulgt af Singapore med 29% og Europas største havn i Rotterdam med 27% fald på mindre end en måned. 
Saudi Arabiens eneste multi-funktions havn i emiratet Fujairah og den største havn i Emiratet har konstateret et fald på hele 18% på bunker-olie priser indenfor de sidste 27 dage. Det er uhørt i branchen på så kort tid.

Trumps nyeste kina-told

USA's handelskrig med kina er selvfølgelig en faktor her, da kinesiske varer for i alt $300 mrd. får pålagt en straftold på 10% og det inkluderer også de allerede ekstra-told belagte varer på i alt $250 mrd., som skal håndtere en samlet straftold på hele 35%!

Det sprænger alle import-budgetter og kinas handelspartner USA har bogstavelig talt trukket 'proppen af badekaret'. Kinas svar med en total spærring af agrar-importen fra USA gør situationen endnu værre.

Mærsk bløder

Verdens største shipping virksomhed Mærsk A/S bløder penge. Investment-banken Morgan Stanley har i torsdags dumped deres prisforventning mht. Mærsk aktien med 13.3%. Mærsk bliver ikke kun mindre værd på papiret, men kommer til at lide massive tab på deres container forretning i det korte og i det lange løb. 

Vi er i Hanjin-territorie og vi kan alle huske hvordan det gik med dem...og dem der ikke kan: Hanjin er fortid!

Danmarks største virksomhed er under pres og det kommer til at koste Danmark dyrt!

Fortsættes...